Grupul mămicilor disperate

durerea-de-cap-persistenta

Un perete de dat cu capu’ mai aveți? Că eu i-am spart pe toţi! :)))

De când cu era modernă în care trăim, încercăm să fim în contact aproape direct, în timp real, cu toți cei apropiați și nu numai. Facebook, Twitter, WhatsApp, Viber, Y!Messenger și câte naiba or mai fi, că eu doar de atâtea am habar la momentul actual, toate sunt pentru a comunica rapid ce vrem. Și sunt bine gândite cred eu, dacă sunt folosite așa cum trebuie. Fără a produce stres, enervare, iritare, deranjare.

În clasa buburuzei mici, pe o mămică cu mare inițiativă și aplomb, a lovit-o geniala idee să creeze pe WhatsApp un grup cu toate mămicile copiilor. A inclus și învățătoarea, ca să fie șefă de neveste mămici disperate. Ca nu cumva să se dea vreuna în stambă, să-și exprime vreo idee inopinată la adresa ei.

În fine, până aici toate bune și frumoase, ideea a fost repede pusă în practică, apoi s-a dat startul la marea „bipăială” aproape non-stop. Toate mămicile își dau cu părerea despre orice și oricum, câteodată toate în același timp, de nu mai face telefonul față să bipăie corespunzător la fiecare:

Bună ziua, Doamna!”,

Mulțumim, Doamna!”,

„O seară bună, Doamna!”,                  

„Vreau și eu culegere pentru…, Doamna”,                

  „La mulți ani, Doamna!”   și                                

 „Paște fericit, Doamna!” (asta e cea mai proaspătă).

Eu cred că nu i-a tihnit „păscutul”, iar coloratele ouă de Paște i-au stat în gât, de la atâtea mesaje de citit (aproape 30), toate idem, cu exact același mesaj. Dar cel mai „distractiv” pentru ea este că unele dintre mesaje le citește pe durata unei zile întregi, că nu toate nevestele mămicile disperate au acces instant la net, deci nu văd mesajele în timp real, și de-aici rezultă bipăiala aferentă continuă.

Dacă nu-ți dai cu părerea, se cheamă că nu te interesează despre ce se discută, și poate Doamna, ochiul vigilent al soacrei, contorizează câte Mulțumesc! și O zi bună! vede la ecran. Că ea sigur nu are ce face când ajunge acasă! Nuuu, cum ar putea să aibă alte dorințe și nevoi, decât să stea cu telefonul în brațe toată ziua? Motiv pentru care poate fi deranjată la orice oră din zi și din noapte. Și aici nu exagerez. Am văzut mesaje trimise la 12 noaptea, sau, mai rău, la 3.30 dimineața.

Inițial am vrut sa ies din grup. Pe mine mă enervau maxim bipăielile de dimineață până seara fiindcă se discutau destul de multe lucruri, ce-i drept. Plus că trebuia să-mi încarc mai mereu telefonul. Apoi am zis să nu fac notă discordantă taman eu, să fiu exact eu oaia neagră a grupului, că și-așa mi-am exprimat niște opinii care n-au fost văzute cu ochi buni. Am ales să-mi trec telefonul pe modul silențios și să-mi spun părerea dacă e neapărat nevoie. Pupincurismul nu mi-a fost prieten niciodată. Mai greu e că pierd apeluri cu adevărat importante sau mesaje la fel de importante. Le răspund cu întârziere.

Măi duamnelor, femeilor, nevestelor disperate!!!

Chiar nu realizați că ora 3.30 dimineața nu e tocmai potrivită să deranjezi alți 30 posesori de telefoane?  Sau chiar 12 noaptea? Chiar nu suferă amânare un mesaj câteva ore? Până dimineața? Că și-așa la o oră înaintată, nu cred că se mai poate rezolva mare lucru, oricât de urgent e acela. Chiar o temă, care se presupune a fi de maximă urgență.

Mă bucur că la buburuza mare, nu a venit nici o mămică cu așa idee minunată, cred că aici copiii au luat ei problema în mână, făcându-și singuri grup.

Deci, cine zicea că are un perete?

foto: www.corpul-uman.com

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

40 thoughts on “Grupul mămicilor disperate

  1. Ce mult s-a mai schimbat era asta. Auzi, mămici care nu dorm la ora aia, moarte de obosite, sictirite de muncă. Nu mai există așa mămici? Uh, asta-i nouă pentru mine! Tare curios sunt ce fac acele…mămici în timpul zilei de nu au ele somn la ora aia. :))

    Of, săraca mea mamă, că abia așteaptă să pună capul pe pernă să se odihnească. 🙁 Ce-i drept, la ceea ce am citit aici despre unele mămici, zău că-mi vine să mă dau și eu cu capul de pereți. :))

  2. cred ca se pot dezactiva doar „alarmele” pt WhatsApp fara sa dezactivezi si celelalte unete pt apel/sms-uri 😀 Sau – ia-ti telefon separat pentru asta 😀 Sau – tranfera buburuza? 😀 Sau – propune grup pe fb – ca pare mai ok. Sau – ce faine erau sedintele cu parintii de pe vremea noastra 🙂

  3. vezi ca la whatsapp este la setari sa-l mutesti numai pe dinsul, si asa nu trebuie sa mutesti tot telefonul. ( parca trebuie sa ai whatsapp notifications off) .
    Oricum mamiCA CAre a venit cu ideea asta cu grupul, probabil ca n-are destula treaba pe acasa? Ti-as oferi si eu un perete dar vad ca ti-a fost oferit deja :)))))

    • Fabiola Ion

      Între timp grupurile au devenit din ce în ce mai multe si mai complexe (la ambele fete) și eu am descoperit magicul buton „no notification”. Sau Sf. Mute.😁😅

      • :)))) eram exasperată de „mulțumim” la orice!! Și uite si-o marturisire, apropo de articolul tău 😂 Am zis să nu mai fiu eu aia cu moț si să zic și eu un „mulțumesc” la grămadă, nu conteaza la ce, dar, cf programului meu, l-am zis la 2.20 noaptea, că atunci am ajuns și pe wapp… Imediat am primis raspuns: „asta-i oră de mesaje???”… Am cerut scuze a doua zi (era culmea s-o fa tot atunci!), s-a rezolvat, am luat aminte… Dar abia cum, citindu-te, realizez ce-oi fi stîrnit!
        D-ale școlii…
        Și eu tot in două eram, dar de unul, gata, am scăpat :)))

        • Fabiola Ion

          Asta înseamnă să crești copii în epoca asta modernă și ultratehnologizată. 😅😁 Vezzzziii? Acum înțelegi ce „furtună virtuală” ai stârnit? 🤣🤣

      • Lol, am citit acuma restul de comentarii… Mă simt deja mamica aia casnică etc 😀😀
        N-am mai facut-o de-atunci, dar, sincer, eu chiar nu mi-am imaginat ca cineva isi poate tine notificarile deschise, la ce e-n grupurile de mame, mai ales cind era sezon de cadouri.

        • Fabiola Ion

          Draga mea, până să ajungem la performanța de „mute”, na, cam toate cred că ne-o luăm.😁 Stai să vezi ce e acum cu online-ul ăsta școlar. Crimă și pedeapsă, varianta hardcore. La mine acuș e cu facem test, nu facem test, când îl facem, dacă îl facem, revenim fizic, nu revenim, completăm formular, nu completăm formular, cine se vaccinează, cine nu, etc, etc, etc. Pierd șirul mesajelor. Welcome in the „whatapp mom’s world”! 🙈😅

Lasă un răspuns