Primul gând…

image                            

Ăla de dimineață. Când ești încă buimac. Când ai mai vrea să dormi. Când îți vine să dai de azvârlita cu ceasul deșteptător. Când te trezești mai odihnit ca niciodată, sau mai obosit, ca după o beție cruntă.

Ei bine, primul gând e decisiv. Pentru toată ziua. E laitmotivul întregii zile. Degeaba te gândești la ce factură ai de plătit azi, ce o să mănânci la cină, cu cine o să te întâlnești, unde o să ajungi. E acolo. Stăruie. Nu pleacă nici mort. Îl înjuri. Mult și bine. Degeaba, e ca un ghimpe ce nu poți să-l scoți.

Dacă e un gând bun, ai o zi minunată. Chiar dacă te supără cineva, ai trecut pe roșu, sau ți s-a inundat baia. Ești Zen. Ești cum n-ai fost de mult. Dacă e un stres de gând, ai cam pus-o. Poți să rânjești tu mult și bine la cei de pe lângă tine, la cer, la păsări sau spații verzi. Îți amintește că e acolo. Îl alungi, dar se simte bine la tine în cap. El e chiar relaxat, e la spa, iar ție îți vine să te lași călcat de tren. Nu că n-ai fi.

Partea bună e că primul gând nu e același în fiecare dimineață. Așa ar trebui să fie. Când e același, nu mai e nimic bine. Te învârți în jurul cozii. Exact ca un câine de care tu râzi, când îl vezi. Dar de fapt, râzi de tine.

Căci ăsta e ultimul stadiu… Când râzi de tine!

foto: fotofocus.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

10 thoughts on “Primul gând…

  1. Primul și primul meu gând de fiecare dimineață, e să dau drumul espressorului de cafea. Zen sau nezen… decid după ce o beau. Cafeaua 😀

Lasă un răspuns