Blue. Something blue.

Asta ar fi tradiția americană la nunți. Puțin de albastru. Și eu am avut, un pic mai mult chiar, dar nu pentru a împrumuta ceva de la ei ci din simplu motiv că albastrul mă reprezintă. E culoarea mea. 

Este ceea ce-mi place să descopăr în tot ce mă înconjoară. De la haine, accesorii și până la șervețele de masă. Nu am făcut o pasiune din el. Nu mă îmbrac numai în albastru sau mă înec în el. Dar e prezent tot timpul. Mă face să mă simt bine în prezența lui. Când am fost în Grecia, m-am îmbolnăvit. La figurat. Nu credeam că există atâta explozie de culoare albastră.

Se spune că e o culoare aducătoare de liniște, claritate, de zen. De spiritualitate, echilibru și inteligență. De rece, atunci când e folosită în exces. Eu știu doar atât, îmi place la nebunie. Și mă bucur ca un copil când primesc un cadou albastru, indiferent ce este el. Ultima oară am primit un pix. Evident, ALBASTRU!

image

 

foto: keepcalm-o-matic.co.uk

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

14 thoughts on “Blue. Something blue.

  1. Vezi că-l împarți cu mine (sau eu cu tine). Mie îmi place albastrul acela vibrant, puternic. Acela e albastrul meu. Poate ai altă nuanță?
    Dar și pe mine mă reprezintă fără să-l exagerez. 🙂

  2. Mie imi place „galbenul”, auriul…
    Adevarat, in Grecia esti excedat de albastru…fie ca este vorba de cer, fie ca este vorba de mare. Te-ai intrebat de ce marea este „atat” de albastra?! Eu am gasit un raspuns…

  3. Si mie imi place albastrul de cand ma stiu. Daca cineva imi cumpara un cadou albastru, nu conteaza ce e: un pix, o bluza, o pereche de sosete. Dintre toate nuantele de albastru, cel mai mult imi plac albastrul foarte inchis si cel „electric”, care iese in ochi.

Lasă un răspuns