Reţeta fericirii

reteta-fericirii_5619e28c3785e3

Cum să nu existe aşa ceva? Doar suntem în era informatizării. Aflăm tot ce ne dorim doar la un click distanţă. Şi locul cel mai „sigur” şi cu cea mai mare cantitate de informaţie este cum altul decât Facebook.

În fiecare dimineaţă când îl deschid, să fiu la curent şi eu cu activităţile prietenilor mei virtuali şi nu numai, îmi zgârie retina multitudinea de reţete ale fericirii. Ia de vă minunaţi şi voi, dacă nu cumva până acum rânjiţi la mine, complet fericiţi, în urma aplicării reţetelor minune:

  • „3 reţete pe bază de plante pentru o piele de aligator hidratată şi un păr de maimuţă bogat!”
  • „4 modalităţi uşoare pentru a obţine ceea ce  visezi la cai verzi pe pereţi îţi doreşti!”
  • „15 întrebări pe care nu ţi le pui, deşi ar trebui!” – Foaie verde mătrăgună, pot să-mi pun 50 întrebări o dată pe lună? asta din lipsă de timp alocat cu toate prostiile.
  • „5 zodii cu care să nu te nenoroceşti căsătoreşti” – asta de departe cred că e cea mai tare, numai 5?
  • „7 motive pentru care NU poţi să-ţi baţi copilul” – de ce numai cei care nu-şi bat copilul citesc asta?
  • „De ce să foloseşti bere/cola/aparat de ras lămâie pentru un păr bogat!” – serios acum, aşa multe duamne şi donşoare suferă că nu au părul mult visat? 
  • „15 lucruri cum să fii fericit!” – aşa puţine? sau aşa multe?
  • „7 lecţii importante despre fericire care nu trebuie uitate” – ai, nu mă-nnebuni, eu deja am uitat ce am mâncat ieri la micul dejun!

Toate astea am citit eu ieri. Pe nerăsuflate. De fapt, doar titlurile. Le-am notat să nu uit vreuna, erau de maximă importanţă.

Aşa, şi de ce intrasem eu pe Facebook? 

foto: trilulilu.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

18 thoughts on “Reţeta fericirii

  1. Ai uitat de cele de înțelepciune populară, gen „Cine mănâncă de cel puțin 3 ori pe zi, nu va suferi de foame!”, care te fac să te întrebi cum de-ai ajuns la vârsta aia fără ele. Mai sunt și cele din categoria „Dacă nu dai share, o să-ți moară [insert relatives, friends, family, pets here]”. Mai sunt și cele ce-ți aduc credința online, cu Sfânta Fecioară, o droaie de Preacucernici, etc. Mai erau și…, și…., și….

  2. Întotdeauna omul va vorbi în exces de ce n-are…şi din păcate nici nu cunoaşte…Faptul că mai păstrează in subconştient paradisul pierdut al celor 9 luni petrecuţi în pântecele mamei, este totuşi prea puţin.

      • Fericirea este dreptul nostru legitim, este, dacă vrem să ne găsim un scop în viaţă, chiar scopul vieţii.
        Cei care dau reguli, metode, tehnici, care să ne facă fericiţi…habar n-au despre ce vorbesc. Pentru a găsi acea stare numita fericire…fiecare trebuie s-o găsească singur, este mai mult o consecinţă a unei atitudini, a înţelegerii vieţii, conştientizării realităţii despovărate de condiţionările educaţiei, a prejudecăţilor…

Lasă un răspuns