Micile plăceri ale vieții

image

Și eu am și tu ai și toată lumea are. Ele sunt sarea și piperul vieții cotidiene. Fără ele viața ar fi anostă. Ieri mă gândeam la ce n-aș renunța nici în ruptul capului, pentru că mă definesc și deocamdată n-am nici un motiv serios de abandonare.

N-aș renunța la cafeaua de dimineață simplă, neîndulcită, eventual cu puțin lapte pentru că e startul meu. M-am apucat destul de târziu aș zice de această „meteahnă” și acum nu-mi pot imagina să-mi încep ziua fără ea, deși am avut câteva tentative. Am înlocuit-o cu ceai dar nu e același lucru.

N-aș renunța la șofat și să ascult muzică tare atunci când am chef și-mi place, nici de-ar fi să nu-mi aud telefonul când sună. El mai poate suna încă o dată dar melodia…e acolo, prezentă, își face de cap cu mine.

N-aș renunța la citit, eventual o carte bună care să-mi rămână mult timp în suflet, nici de-ar fi să port ochelari. Deocamdată funcționez foarte bine fără.

N-aș renunța la moliciunea și căldura patului dimineața nici de-ar începe orele de curs ale fetelor la ora 9 sau 10. Mă trezesc de dimineață fiindcă trebuie nicidecum că așa mi-ar place mie. Până acum n-am descoperit ceva care să-mi motiveze trezirea dis de dimineață din proprie ințiativă. Excepții au fost dar cred că le-aș enumera pe degete. Ultima dată a fost când am vrut să văd un răsărit de soare.

N-aș renunța la cel puțin un fruct pe zi de-ar fi să devin proprietara celui mai mare brand de dulciuri. La ele aș renunța fără cea mai mică ezitare, dar fructele pur și simplu îmi plac. Probabil mi se trage din copilărie când nu aveam un acces prea mare la ele, dar fructele erau la discreție, crude sau coapte.

Mai am și alte mici plăceri nevinovate dar nefiind constante nu pot zice cu mâna pe inimă că mă pot dispensa fără regrete de ele, ca cele enumerate mai sus. Căci fără ele ar mai avea viața nuanțe de roz?

foto: kanald.ro

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

2 thoughts on “Micile plăceri ale vieții

Lasă un răspuns