Xerox

Xerox-Recruiting-Freshers-for-Business-Analyst-Trainee

Într-o seară obosită fiind, rostesc o dorință cu voce tare „Ah, ce mi-aș dori un xerox să fac 3 copii, pentru fiecare!” Fiecare membru al familiei a înțeles ce-a vrut, ce-i drept nici eu n-am fost prea explicită. Voiam una bucată din mine pentru fiica mare, una pentru cea mică și una pentru soț. Originalul să-l păstrez pentru mine. 

Peste câteva zile, seara la culcare, eu și buburuza mică aveam obișnuita discuție înainte de somn, aia când ea vorbește iar eu mormăi. 

Mami, cât costă un xerox?

Zbang. Am făcut ochii mari. Mi-a trecut somnul.

Destul de mult, depinde de xerox. De ce, vrea Doamna la școală altul?

Nu mami, pentru tine. 

Ete spanac. N-am nevoie de unul nou la serviciu. Apoi îmi cade telefonul, fisa nu știu pe unde era. 

Ca să ce, draga mea? îi răspund candid.

Ca să te tragi tu la xerox pentru mine, să ai timp și pentru tine!

foto: unwantedissues.com

 

 

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

11 thoughts on “Xerox

  1. Este sufient, ba chiar mai mult …sa fii TU insati in toate ipostazele. Nu este nevoie sa te triplezi. Fii una bucata …buna la toate…
    Deh…numa’ mama sa nu fi, ca trebuie sa fi si sotie, si amanta, si salariata, si gospodina si…nu te scapa nici un xerox din lume.

Lasă un răspuns