Despre ceva

image

La ceas de seară stau în fața paginii virtuale albe, nou-nouță, încercând să scriu ceva. Nu scriu din imaginație așa că răscolesc în sacul cu amintiri, fiindcă n-am nimic nou de povestit. 

Și cum privesc eu în gol, adânc concentrată, buburuza mare mă întreabă ce fac. Fiindcă operațiunea asta extraordinară de gândit și de concentrat mie îmi ia ceva timp, dar mai ales faptul că stau locului fără să fac nimic, buburuzei  i se aprind beculețele, crede că s-a întâmplat ceva.

Îi spun ce încerc eu să fac și că vreau să-mi amintesc ceva despre care să scriu, iar ea îmi blagoslovește imediat starea mea zen de inspirație literară:

– Dacă nu știi despre ce să scrii, înseamnă că ai o viață fooaarte plictisitoare! 

Și să mai zic eu că n-am despre ce scrie. Data viitoare o întreb direct pe ea. Sigur îmi dă câteva subiecte. Cel puțin fac economie de timp.

P.S. La final de postare, înainte de ultima verificare, se aude o voce:

Te mai chinui mult?

foto: www.craiovacenter.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

20 thoughts on “Despre ceva

Lasă un răspuns