Înger și drac

party-inger-si-demon-in-sports-mania-i45962

Fiecare femeie poartă pe umerii săi un înger și-un drac. Atenție, n-am spus demon, ăla se mai poate domestici. Cele care nu recunosc asta, ar trebui să-și lustruiască mai bine oglinda. 

Nu are nici o importanță dacă îngerul stă pe umărul drept și dracul pe stâng, sau invers, ceea ce contează cu adevărat este care dintre cei doi își fac simțită prezența cel mai des. Orice bărbat s-ar plictisi de atâta fâlfâit de aripi albe,  cum de altfel viața i-ar fi un coșmar dacă ar vedea doar perechea de cornițe roșii ițite din creștetul iubitei.

Iar aici intervine rațiunea și inima fiecărei femei. Chiar și cea mai cerebrală dintre ele își va arăta coasta de… să-i zicem Adam atunci când e cazul sau, dimpotrivă, o va face dispărută în favoarea cerculețului alb și a celor mai fine și albe pene. Numai că un rol hotărâtor îl are și el, Adam-ul. Și de el depinde ce umăr va vedea mai des.

Un articol al unui blog destinat cu precădere femeilor, mă sfătuiește să fiu perversă. Rău de tot. Înainte de a mă huli sau a mă aplauda, stați să vă explic. Nu, nu în pat mă sfătuiește să fiu perversă, deși sincer cred că tocmai acolo ar fi trebuit s-o facă. 

În opinia lui, citez: „Fii perversă și scoate-mi sentimentele la iveală chiar și atunci când le neg cel mai mult. Fă-mă șmecherește, cu zâmbetul pe buze.” Sau: „Fii perversă și bagă-mi mințile-n cap chiar și atunci când îmi zboară prin alte locuri. Sau alte locuri.”

Ei bine, în cazul ăsta eu refuz să fiu perversă. Fiindcă dacă aș avea un astfel de bărbat pentru care ar trebui să-mi scot artileria îngero-drăcească din dotare ca să-l păstrez aproape sau să-i fixez bine mințile-n cap, ar fi cam grav. Creierul lui, ăla care gândeşte, ar fi cam subdezvoltat pentru gustul meu. Nu trebuie să fiu genul ăsta de perversă ca să-mi „fac șmecherește” soțul. Ar însemna să nu mai fiu eu, doar să fiu perversă în atitudine și sentimente. 

Iar aici, extrapolând, depinde de fiecare femeie cât de mult se poate minți sau nu. 

Cât despre mine, ştiu cât de perversă sunt sau nu, acolo unde trebuie. 😀

foto: www.tattoopinners.com

 

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

16 thoughts on “Înger și drac

 1. Cred că un pic mizăm pe feminitatea noastră, oricum vrei să-i spui. Și e oarecum firesc, pentru că e diferența dintre noi, cele două sexe. Nu uita vorba din popor: bărbatul e capul, femeia e gâtul. Asta nu înseamnă că sunt roboți programați. Doar… bărbați. 🙂
  Eu cred că la asta se referă articolul.

 2. Perversitatea nu este buna …niciunde. Acolo unde ESTE iubire…TOTUL este firesc, nimic din ceea ce se petrece intre barbat si femeie nu este anormal…repet ACOLO UNDE ESTE IUBIRE. Realitatea este ca barbatul si femeie parca ar fi doua specii diferite…Femeia este inclinata spre lucrurile practice, spre problemele de la firul ierbii, va mai cleveti, carti, barfi, ma rog asa cum sta bine unei femei active. Barbatul in schimb…va fi preocupat de probleme cosmice, metafizice, el are inclinatii celeste, are probleme cu norii, ce mai…probleme cosmogonice…nu-s pentru el micile barfeli de la colt de strada. Femeia , in egala masura, il va considera pe barbat …dus cu capul, ea STIE bine ce STIE, ca fara ea ar lua foc sandramaua…
  Ca intr-o relatie sarea si piperul sunt micile dispute, care indulcite de impacare fac relatia sa se mentina treaza, este foarte bine.
  Ce mai…subiectul acesta poate fi intors pe toate fetele si tot nu-I dai de cap. Asa si trebuie…

 3. Bunica-mea avea o vorba: cu zambetul pe buze si batai din gene stii sa faci orice barbat sa iti faca pe plac. Acum as numi asta un exces de feminitate, de care, recunosc, abuzez si eu uneori. De mai multe ori… In fine, nu conteaza. Altii insa, o numesc perversitate…

 4. Se spune că „bărbatului trebuie să-i mai ‘gătești’ picant din când în când”. Nu particularizez, e vorbă despre căsnicii cu ceva vechime, și despre „măsuri preventive”, mai ales dacă ei devin „neliniștiți”. În traducere – ar cam simți nevoia de re- validare. Desigur, și ei ar trebui să ia inițiativa, din când în când.

 5. Eu nu cred că o femeie are nevoie să fie…. „perversă” față de soțul ei, chiar dacă termenul este folosit în sens figurat. Mult mai potrivit mi se pare îndemnul la feminintate. Femeia ca ca simbol al sensibilității, gingășiei, delicateței, bunătății – este cu mult mai seducătoare și neprețuită. Mă rog, părerea mea! 😀
  Mi-a plăcut punctul tău de vedere!

Lasă un răspuns