Ora Pământului și fulgul de nea

image

Da, ieri seară s-a sărbătorit Ora Pământului, fiecare cum a putut, vrut sau deloc.

O oră în care ar trebui să ne gândim la mediul înconjurător, să nu-l mai distrugem cu atâta pasiune și să ne intre în comportament noțiunea de reciclare. Odată pentru totdeauna.

Cum nu a fost o experiență prea atractivă pentru majoritatea constănțenilor, judecând după numărul extrem de mic de oameni la eveniment, nu m-a mirat că facebook-ul a fost plin de statusuri despre amenințătorii fulgi de zăpadă. Da, e mai mișto să stai acasă la căldurică, decât o oră-n frig și să te gândești (oare?) la cât de puțin facem pentru mediul în care trăim, noi dar mai ales copiii noștri.

Conform tradiției, pentru a cincea oară, ONG-ul Mare Nostrum a invitat constănțenii la intrarea în Parcul Tăbăcăriei de la 20.30 la 21.30 să aprindă lumânări formând cuvinte, imagini, numere sau fiecare ce dorește. Ar fi fost cu adevărat minunat ca nici aceste mici candele să nu se aprindă, dar cum altfel să marcăm momentul? Primăria a susținut evenimentul, n-am ce zice, prin prezența unor jandarmi și a unei patrule de poliție dar n-a vrut în ruptul capului să facă economie de energie electrică măcar o pârdalnică de oră.

Probabil s-a gândit să nu dea prea mult de lucru organelor de ordine. Sau să facă exces de zel, doar așa își mai spală din păcatele din iarna ce-a trecut când săptămânal, iluminatul meu stradal lipsea cu desăvârșire. Că doar de-atâția ani ar cam trebui să-mi nimeresc domiciliul din prima, mai ales noaptea.

Eu, buburuza mare, o parte din colegii ei și părinții aferenți am participat cu deosebit interes, ne-a plăcut experiența și astfel cred că am sădit în inima tinerei generații sămânța ideii de a nu fi indiferenți la viitorul planetei, a resurselor naturale, de a proteja și îngriji mediul înconjurător.

Iar asta mie mi-a încălzit sufletul și n-am mai simțit așa de aprig cele câteva grade de afară. Buburuza nici atât. Și da, când am terminat, am făcut curat la „locul de muncă”. Cum altfel? 

 

 

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

18 thoughts on “Ora Pământului și fulgul de nea

  1. Bravo voua c-ati participat! E de apreciat! Si eu am participat la Ora Pamantului fara sa vreau. In timpul meciului de handbal Dunarea Calarasi-Focsani s-a intrerupt curentul in Sala Polivalenta din cauza unei pene de curent. AAA? La mine a fost mai interesant, recunoaste !

    • :)))))) Recunosc, aș zice că sunt nițel invidioasă. Așa aș zice că am participat și eu la vreo trei ore ale Pământului la o petrecere la restaurant, am mâncat habar n-am ce la lumina lumânărilor. A semănat puțin cu o pomană. 😬 La tine handbalul a fost feminin sau masculin? 😜

  2. Da de ce imi opreste mie Enelul mai tot timpul lumina ??? Astia nu stiu de gluma :))).Jur ca la 2 saptamani imi cade curentul, ca avarie , ca modernizare, ca pixda masii … poa’ sa-mi spuna direct ca ii freaca grija de Ora pamantului. Mama masii de treaba :))))

  3. Și pe la noi s-a sărbătorit Ora Pământului, dar, în compensație, azi dimineață s-au uitat becurile de iluminat public aprinse și la această oră. Economisim cu o mână și aruncăm cu două.

Lasă un răspuns