Mega Image, te rog eu, frânăăă!


image

Îl iubesc tare mult. E cel mai tare supermarket ever. E aproape de casă, soțul își ia înjurăturile de dimineață când e primul client, da’ s-a-mprietenit cu toți câinii vagabonzi, iar seara e deja încărcat de vorbe de duh, nu le mai întreabă pe fetele de la casă cum au dormit. Are tot felul de delicatese, dar mai ales tot felul de oferte și promoții. Mai ales promoții.

Are și idei de marketing îndelung studiate căci nu-mi explic altfel succesul nemărginit. Eu albesc la fiecare promoție de-a lor. Fiindcă atât au pus-o la microscop și atât de mult au studiat-o încât au reușit să atingă punctul sensibil al clientului. Călcâiul lui Ahile este propria odraslă. Exact, toate ofertele sunt gândite să înnebunească neuronii nedezvoltați ai copiiilor, iar aceștia să recurgă la șantajul emoțional adresat părinților pentru a le achiziționa cartonașe de colecție, cataloage, imagini… Acum sunt la promoție flizz-urile. 

Și astea nu se oferă așa, la discreție, la liber, nuuu… Numai dacă bagi mâna în buzunar și începi să te pregătești pentru vreun cataclism, făcând stocuri de exact ce ai tu nevoie. Pamperși, cârlige de rufe, felii gouda, gogoși, salată orientală, boeuf, salamuri de enșpe feluri, sosuri la fel, hai și ceva bomboane Sugus și scobitori. 

Promoțiile durează cel puțin două luni. Două!!! Ce fac eu în acest timp? Mănânc brânză telemea Hochland dimineață, prânz și seara, cât pentru tot anu’. Și desert uneori. Nicio masă fără brânză. Bonus, calciul din organism e la cote maxime. N-ar fi asta mare brânză, dar n-am cum să mă opresc aici. Fac băi de relaxare în ulei de măsline extravirgin amestecat cu balsam Coccolino, în timp ce savurez a treizecea felie de pâine cu magiun de Topoloveni, poate îmi schimb culoarea de la cât suc de mere verzi am băut.

Sparg semințe albe de floarea soarelui ușor sărate în loc de sport, ronțăi niște snacksuri cu mazăre fină Edenia, iar dacă nu mi-au căzut dinții pân-acum, de-acum încolo amprenta mea dentară va fi tocmai bună de pus în vitrină la muzeul de istorie de cât parodontax a văzut.

Promoția trecută am fost excitată entuziasmată zi noapte, i-am terminat pe toți cu energia mea. Păi ce-i de colea să bei atâta cafea încât să completezi albumul în timp util cu bubulițe de mare, broasca râioasă verde, gorila de câmpie, rața mandarin sau maimuța maki catta? Nu vreți să știți ce-am făcut pentru un dinozaur din Cretacic Inferior, sauropoda amargasaurus, când am avut la ofertă ‘Lumea dinozaurilor’. Era un Cartonaș auriu, foaartee valoros pentru colecție.

Mai aveam puțin și căutam cu cea mai mare tenacitate peștele-trăgaci clovn ca să ucidă scorpia de mine mare să pun astfel capăt supliciului.

De fapt, cred că poza mea e foarte elocventă. Ca să știți ce eforturi depunem noi, adulții din familie. Am rezistat eroic. Până azi. 

Așa că, frânăăă Mega Image! Te implor!

 

foto: arhiva proprie

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

40 thoughts on “Mega Image, te rog eu, frânăăă!

 1. Reclamele adresate copiiilor, pentru a sensibiliza părinții emotivi, este mârșavă. Dar ce nu este mârșav în legile scrise si nescrise ale comerțului. Din fericire familia mea în ultimii 25 de ani a scăpat de super market-uri…

 2. Azi-dimineata, unde altundeva decat in Mega?, casiera aproape ca m-a obligat sa nu plec, doar ca sa-mi dea stickere din astea sau ce naiba sunt. Pana la urma a trebuit sa i le donez unei doamne din spatele meu, dupa ce am jurat ca nu am copii. In drum spre casa, ma uit pe telefon si ce vaaaaaaaad? Scrisesesi tu. Asa cevaaaaaaa… 😀 😀 😀

 3. Zi mersi că măcar mănînci cît de cît diversificat. Şi gîndeşte-te la bieţii părinţi care sunt nevoiţi să se umfle doar cu McDonanlds pentru jucăricile din Happy Meal. Aşa că, vorba aia, Să nu uităm de cei mai trişti ca noi…

  • :))))) foaarteee diversificat aș zice, cu promoțiile lor. Ajung să cumpăr și ce nu aș cumpăra niciodată. Cât despre Mc, cu mine ăștia ar da faliment într-o lună. Fetele mai scapă fiindcă au câte o petrecere care include și așa ceva. În rest… fiecare cu „nervii” lui. 😬

 4. Pfuaii, io aci’, acasă la prezidentu’, n-am Mega. Dar aş vrea flizzuri din alea. Aşa că mă bazez pe tine că faci colecţia şi îmi trimiţi 😛 😛
  Hai, te ştiu fată bună 😀

 5. „Pe vremea mea” am avut şansa să obţin câteva reviste Pif Gadget (da, în pungă de plastic, cu jucăria-surpriză; simplă de tot, de altfel). Avusese maică-mea o cunoştinţă care i-a facilitat un abonament – în lei ! – pe vreo trei luni (revista era săptămânală). Citeam şi ediţii mai vechi, cele mai vechin erau alb-negru; şi precursoarea revistei Pif (Vaillant). Pif se tipărea în Franţa, scos de aceeaşi editură (Vaillant ?) care tipărea în RSR revista Rahan. O citeam şi pe asta (lunară sau bilunară), un vecin avea pile la ILEXIM (tipografia care o exporta în Franţa) şi aducea pentru copii lui, amicii mei. Redacţiile şi editura erau simpatizante ale Partidului Comunist Francez, de aici explicaţia existenţei lor în număr mare în RSR.

  • Pe vremea mea colecționar timbre și poze cu artiști. Și ambalaje de la guma de mestecat Turbo. Trebuie și ele să colecționeze ceva. Dar mă exasperează toate colecțiile lor. Cea mare a o stivă de reviste Rahan. Pe care nu știu dacă le-a răsfoit vreodată.

   • La Rahan vedeam „mai des” semi-nuditate feminină (sâni), că, na, „erau femei primitive”. Da’ ce primtive, toate în gama 18-30, şi „sporty”. Fetele trăgeau cu ochiu’ la Rahan, şi el bine desenat, cu accente androgine (păr lung, atletic, suplu, <30…).

Lasă un răspuns