Iubesc bărbatul misogin

man making a disgusted face

Iubesc viața, soarele, cafeaua și bărbatul misogin. Ei da, ăsta din urmă e o specie aparte, pe cale de înmulțire, care n-are altfel cum decât să-mi stârnească tot interesul.

E imposibil să nu dau peste cel puțin unul în viața de zi cu zi, iar el cum a deschis gura să-și elibereze eticheta, eu cum, hop, deja m-am amorezat. Instantaneu. Păi asemenea calitate, pe care nu o vezi din prima, n-are cum să treacă neobservată. Este atât de incitantă încât deja mă gândesc ce strategii de marketing sau învăluire să aplic, să fac rost de numărul lui de telefon. Păsările rare trebuie ținute în colivie, nu lăsate așa, libere pe ștrasse.

De fapt, cât de picată-n bretonul ce nu-l am să fiu, încât să nu simt fâlfâiri de aripi în stomac? La întâlnirea cu astfel de… specimene? Hai, să nu muriți de curiozitate, vă explic.

Prima mea reacție când mă întâlnesc cu ei, misoginii, este să râd. N-am altfel cum. Nu știu ce-o gândi în momentul ăla, da’ pana mea, remarcile lor sunt atât de ravisante încât nu merită efortul ca piticii mei, de altfel, cam năbădăioși, să-i pun la treabă să fabrice o replică pe măsură. Sau inteligentă. Pentru asta, am destule persoane în viața mea care să-i solicite. Și care să merite să-i muncească cu folos.

Și cum Charlie Chaplin ne sfătuiește să râdem, altfel ziua respectivă e cam pierdută, eu zic că are dreptate. Dacă n-am motive, apare el, bărbatul ideal misogin.

Fiindcă dacă el îmi stârnește râsete involuntare, cum spanac să nu-l iubesc? Cum să nu cad pe spate când îmi spune asemenea vorbe de duh? Mai greu e când stau pe scaun, dar mă ajută fâlfâielile din stomac.

Și-apăi viața e cam scurtă, de ce să nu râdem și să iubim? Să iubim să râdem?

foto: www.huffingtonpost.com

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

28 thoughts on “Iubesc bărbatul misogin

  1. contacteaza-ma cat de curand :))) sau daca nu, lasa numarul de telefon pe undeva :))) sunt un misogin indragostit de viata, stiu sa fac lumea sa rada , dar mai stiu sa dau si cu bata in balta :))). Esti in limba dupa mine ?

  2. Ahahahahaaaa! Puteam sa jur ca Opti o sa fie primul. N-o sa-l intrebam daca sotia lui stie, fiindca, daca n-ati aflat, mai exista o categorie: misoginul in afara familiei. 😀 Altfel si eu ii iubesc, asa ca, fata, sper sa nu ne batem pe ei… Desi cred ca sunt destui. 🙂

  3. Mi-a plăcut foarte mult ce-ai spus: „Femeile scriu cu lacrimi și sânge despre nefericirea lor în dragoste, de-ți vine să-ți tai venele, așa, din compasiune cu ele…” Subscriu cu tot sângele din vene! 🙂

    • Mulțumesc mult pentru apreciere! Se știe că femeile trăiesc altfel iubirea decât bărbații. Mult mai dureros sau mai pătimaș. Nu că bărbații nu ar face-o tot așa. Numai că ei aleg altfel să scrie. Eu una, îi admir. 😊

Lasă un răspuns