Regalul vinurilor la Constanţa

poza ionut

Luni seara, în atmosfera caldă şi prietenoasă de la Toscana Constanţa am participat la un eveniment deosebit, Clubul de Vin – ASR,  un eveniment ce se anunţă a fi primul dintr-o serie lungă de astfel de întâlniri. Am participat la un regal al vinurilor, o desfătare a papilelor gustative pentru iubitorii de vin şi nu numai.

Gazda noastră, Ionuţ Radu Făcăleţ, somelier certificat de către Court of Master Sommelier UK, singura şcoală recunoscută la nivel mondial, ne-a introdus în lumea magică a licorii lui Bachus, prezentându-ne numai puţin de 32 vinuri, fiecare cu povestea, aroma şi gustul lui desăvârşit.

poza vin 1

poza vin 2

poza vin 3

poza vin 4

poza vin 5

Am admirat la el pasiunea şi dăruirea cu care a îmbrăţişat această carieră, una deosebit de solicitantă atunci când vrei să fii și ești cel mai bun în domeniu, fiind deja convinsă că va reuşi în tot ce-şi va propune pe viitor pentru că atunci când ai aceste două calităţi, rezultatele nu au cum să nu apară.

Cireaşa de pe tort a fost faptul că ne-a testat cunoştinţele în domeniu, rugându-ne să completăm un chestionar cu 10 întrebări legate de asocierea vinurilor cu mâncarea, de băuturi spirtoase, servirea la masă şi nu în ultimul rând durata preparării unui espresso. Deşi eu am bifat corect 5 din 10, pot spune că de acum încolo voi ţine minte că votca CIROC este produsă din struguri.

Deşi au fost foarte tentante toate vinurile, eu am fost fidelă celor rose.

poya vin 5

Iar din cele prezentate, cel preferat de mine a fost acesta:

IMG_2829

Las în final o poză cu mine şi Cătălina Mitu, o altă blogăriţă constănţeană.

poza eu 1

 

 

foto credit: Cristina Florina Baban, Ionuţ Radu Făcăleţ.

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

12 thoughts on “Regalul vinurilor la Constanţa

  1. dede cati

    Mie daca-mi punea asa putin in pahar, il bateam pe somelierul vietii de ma tinea minte:)))))))))))))))) Jocking….no:)))))))

    • Fabiola Ion

      :)))))))) săracul… Au fost 32 vinuri, îți dai seama că purtam numele de comă alcoolică dacă beam din toate câte un pahar. 😁

      • dede cati

        Fabiola, pai din 32 cat a pus ala acolo, de-abia face un pahar:))) Bine, hai ca nu-l bateam, da’ il rugam sa-mi mai puna putin, ca nu mi-am dat seama de gust:))

  2. O experiență foarte interesantă. Dar și… riscantă! Dacă e să guști din toate sortimentele… pici lat de la atâta degustare! Ce amuzant e numele lui nenea …Făcăleț! 😀 Mai degrabă te duce cu gândul ma bucătărie, la mâncare, dar dacă e priceput la licori, e minunat!

    • Fabiola Ion

      Și nu numai… și la cafea și la mâncare. Este o adevărstă enciclopedie, pe mine m-a uimit cu vastele lui cunoștințe în domeniu. Experiența a fost, într-adevăr, deosebită. 😊

Lasă un răspuns