Neversea, între apus și răsărit

Neversea, un eveniment îndelung așteptat de fani și nu numai, este pentru mine un bun prilej de a îmbina perfect dragostea mea pentru apusuri dar mai ales răsărituri de soare direct din mare, cu plăcerea de a savura din plin concerte susținute de vedete internaționale direct de pe plajă.

Aflat deja la a treia ediție, evenimentul a debutat joi seara într-o atmosferă incendiară care m-a făcut să mă întreb: dacă în prima seara a fost așa, sâmbătă și duminică cum va fi? Cu siguranță, explozie de energie.

Luasem pulsul cu o zi înainte e debut când am fost să-mi ridic brățara, văzusem configurarea plajei, scenelor, zona de relaxare, de shopping și mâncare, zona VIP și cortul presei și îmi închipuiam cum va arăta totul când se va deschide, iar vizitatorii așteptați din toată lumea vor petrece clipe de neuitat.

Cât despre mine… eu am fost ceva de genul ăăă, aaaa, oooo, aici, și aici, și aici… dar aici ce se face??? și am avut nu mai puțin de trei tentive de a mă lungi pe aleile pietonale special amenajate pe nisip și două aproape reușite de a-mi rupe gâtul, pe motiv de ochii în cu totul altă parte decât pe unde calc. Mno, antrenamentul mi l-am făcut, sper ca în următoarele seri să scap vie și nevătămată fiindcă mâinile le aveam în permanență ocupate, slabe șanse să mă agăț de cineva.

În prima seară, pe scena principală au urcat ALEX PARKER, MAHMUT ORHAN, INNA, ATB, ALESSO, LUCAS&STEVE și G-EAZY, care a fost de altfel și punctul de atracție al serii. Dacă nu vi se par cunoscute unele nume, cum nici mie de altfel, nicio problemă, faceți o vizită Sfântului Google și el vă va furniza toate informațiile necesare. Am avut ocazia să particip la conferința de presă ținută de G-EAZY, și deși pentru mine acest nume era complet străin, ei bine, mesajul lui mi-a plăcut foarte mult. Să crezi în visul tău, să lupți pentru el, dar mai ales să nu renunți, oricare ar fi acesta.

Pe mine personal m-a atins la suflețel Inna, în momentul în care a spus că e o adevărată plăcere pentru ea să cânte acasă, mai ales în limba română, Constanța fiind orașul natal. Oriunde ai colinda în lumea asta, oriunde te-ar purta pașii, nicăieri nu e ca acasă, oricât de plin de defecte ar fi acesta acasă.


Deliciul personal a fost la 5.29 dimineața, când eu alături de alți mii de oameni, în speță copii de 16-20 ani au vrut să surprindă răsăritul. Majoritatea s-au retras către gardul dinspre mare, ce împrejmuia perimetrul festivalului ca să vadă spectacolul naturii, eu am ales să mă cocoț pe o movilă de pământ suficient de înaltă (vreo 10-15 m, după umila mea părere) încât să pot surprinde întregul, deopotrivă  oamenii și discul solar ce-și urma drumul implacabil.

Romantismul s-a manifestat în toată splendoarea lui, peste tot erau cupluri de tineri ce se sărutau sau se țineau de mână. Bine, pe unii energia consumată în timpul nopții i-a epuizat, dormind ca niște prunci pe sacii aflați în zonele de relaxare.

foto: arhiva personală

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

6 thoughts on “Neversea, între apus și răsărit

  1. Ce fain, ce fain! Nu-s prea fan bumţi-bumţi, dar mor după atmosfera aia. Eşti de la presă deci. No, nu zic prea multe, să nu mă dai la ziar, cum se spunea pe vremuri 😀
    Foarte fain, să te distrezi şi pentru mine, te rog eu mult!

    • Fabiola Ion

      Da’ poți să zici ce vrei, că nu scriu nimic. Doar ce și cum îmi place. 😁 De distrat să știi că reușesc, așa, între două poze și cinci rânduri scrise. 😁 Nici eu nu-s fan muzică tehno, dar atmosfera, da, face toți banii.

Lasă un răspuns