Sunt imună, deci defectă

Cu cât întineresc, vorba cântecului, devin din ce în ce mai imună la multe lucruri, dintre cele mai diverse. Devin piatră seacă fără șanse de hidratare, cord inert și starea pare să se agraveze.

SUNT IMUNĂ LA RĂUTĂȚI GRATUITE.

Mai la ales la cele spuse cu zâmbetul pe buze. Păcat de zâmbetul irosit fiindcă știu că e unul din plastic, e masca propriei răutăți sau bine spus, propria rana sângerândă a sufletului care nu mai știe să reacționeze decât așa. Cu ură, cu răutate. Rareori îmi mai pierd cumpătul, răspunzând cu aceeași monedă, iar când o fac, după ce o fac, realizez că e cea mai proastă abordare din acel moment. Realizez că nu fac altceva decât să adâncesc rana celuilalt, că dau apă la moară unor traume emoționale ce trebuiesc vindecate și cel mai important, nu fac decât să-mi stric și eu buna dispoziție.

SUNT IMUNĂ LA PROSTIA UNORA.

Aici unii ar arunca cu parul, eu prefer să nu-mi mai omor bruma de neuroni rămași cu explicații, învățături și multe alte chestiuni ce-mi irosesc energia, care apropo uneori e pe avarie,  cu educarea unor oameni care știu ei tot, cunosc ei tot, sunt guru în materie de orice. Oriunde. Oricum.

SUNT IMUNĂ LA SFATURI NESOLICITATE.

Eu, nici când le ceream nu le ascultam sau urmam adliteram, d-apăi acum… În general urăsc să mi se dea sfaturi, nu pentru că aș fi eu atotștiutoare ci pentru că urmez linia generală a comportamentului uman. Nimănui nu-i place să i se spună ce să facă iar eu cu atât mai puțin.

SUNT IMUNĂ LA DISCUȚII FĂRĂ FOND.

Mwaiii, cât de cald este afarăăă! Iar s-au scumpit roșiile în piață. Ai auzit ce a zis Vasile de la etajul 5? Fie vorba între noi, am reținut doar Vasile și etaj 5 fiindcă într-o altă viață mă chema fix așa și eu n-am etaj 5 în clădire. Mă plictisesc teribil discuțiile de complezență, doar așa, din dorința de a nu-ți ține gura închisă. Răspunsul va fi unul pe măsură, foarte complex și elaborat, format din două, maxim patru litere. Da, nu, îhîm. 

SUNT IMUNĂ LA MISOGINISM.

Era o vreme când mă inflamam rău de tot pe chestiunea asta. Am și declarat că iubesc bărbatul misogin. Dădeam replici acide sau ceva de gen bate șaua să priceapă iapa. M-am lecuit. Nu am cum să mă războiesc cu un curent ce-și are rădăcini adânci înfipte în mentalitatea românească și pe care, cu toată bunăvoința mea, nu o pot schimba. Există și în alte culturi dar la noi se manifestă mai abitir ca oriunde în această lume.

SUNT IMUNĂ LA PRETENȚII.

Poți să-mi cer luna, soarele și toți luceferii existenți de pe cer dacă eu consider că degetele mele trebuie să stea la orizontală, acolo vor rămâne, nu se vor poziționa altfel, darămite să se alungească cu tot cu brațe după cai verzi pe pereți. Mă rog, aștri.

Cum spuneam, sunt o defectă.

 

foto: pixabay.com

 

 

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

2 thoughts on “Sunt imună, deci defectă

  1. Eu încerc să devin aşa defectă, pas cu pas. Mai am de învăţat puţin şi voi reciti asta până-mi intră bine-n cap. Şi nici nu voi dori reparaţii. Că numai aşa se mai poate respira.

    • Fabiola Ion

      Hai că nu e așa de greu, doar să-ți dorești suficient de mult să-ți conservi cât mai mult timp zen-ul. Efectiv ignori. E cea mai bună variantă. La mine văd că merge. Bine, la unele lucruri încă mai am de muncit. 😁

Lasă un răspuns