Când te naşti în căruţă

Când te naşti în căruţă ceva în ADN-ul tău e iremediabil schimbat, fiindcă se imprimă undeva, adânc, ceva din destinul unei căruţe. Acela de a te mişca mai tot timpul, de a te plimba, de a nu sta locului prea mult timp. Glumesc, m-am născut într-un spital dar am copilărit la ţară, iar prima mea plimbare a fost într-o şaretă. Deci, da, m-am născut într-o căruţă.

De când mă ştiu mi-a plăcut să mă plimb, să văd locuri noi, să petrec timp în natură şi să nu stau prea mult timp în spaţii închise. Atunci când am putut sau mi s-a oferit şansa, am ales să mă educ prin călătorii. În ultima vreme, din ce în ce mai mult, mai des. Pentru prima oară, am reuşit anul acesta să zbor de patru ori în doar trei săptămâni şi să ajung în patru ţări diferite: Italia, Elveţia, Suedia, Danemarca. Pentru fanii activi de călătorii acest lucru e unul cât se poate de banal, pentru mine, nu. Pentru mine e bucuria şi recunoştinţa că am putut să fac aceste lucruri.

Como, Italia

Călătoriile sunt unele dintre cele mai puternice experiențe de viață, ele reprezintă una dintre cele mai bune forme de educaţie şi de cunoaştere. De cele mai multe ori, de autocunoaştere. Te scoate din zona de confort, asta dacă nu alegi vreun resort de lux din care să nu-ţi mişti poponeţul pe toată durata sejurului, te obligă să iei uneori decizii rapide, să gestionezi situaţii de criză, să ai parte de cele mai amuzante dar şi teribile păţanii ce se vor transforma în cele mai preţioase amintiri. Eu am trecut prin toate.

Lugano, Elveția

Faptul că ai fost acolo, ai văzut cu proprii ochi sau ai experimentat cu toate simţurile din dotare, surclasează orice fotografie, filmuleţ sau recenzie pe care o poţi găsi în mediul virtual, doar la un simplu click. Da, te poate familiariza puţin cu ce urmează, dar experienţa nu poate fi comparată. În niciun fel.

Malmö, Suedia

În urmă cu douăzeci de ani, când am scos nasul pentru prima oară peste graniţă, a călători dincolo de ea era un adevărat lux dar şi curată aventură dacă o făceai pe cont propriu. Nu se inventase Sfântul Google Maps, Booking-ul, gps-ul era total necunoscut, de bază erau hărţile în format fizic şi indicatoarele rutiere. Ca să-ţi cumperi singur bilete de avion, mda, trebuia să cheltui multă energie, timp şi bani.

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, Danemarca

Acum totul este incomparabil. Evoluţia tehnologică a făcut ca totul să fie infinit mai uşor şi mai simplu.

Sfatul meu? Călătoriţi. Oricât de mult sau de des puteţi. Indiferent dacă o faceţi la 50 km sau 5000 km distanţă. În ţară sau afară. Dacă sunteţi sănătoşi şi nu aveţi niciun alt impediment major pentru asta, alegeţi să călătoriţi. Alegeţi să exploraţi, să descoperiţi, să învăţaţi, să fiţi uimiţi, surprinşi, dezamăgiţi şi nu în ultimul rând să faceţi tone de fotografii.

S-ar putea să vă placă.

 

foto: arhivă personală

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

2 thoughts on “Când te naşti în căruţă

Lasă un răspuns