Există întotdeauna timp pentru ceea ce-ți place

Ne plângem constant că nu avem timp. Este pur și simplu atât de viscerală absența aceasta a timpului în viețile noastre, încât nici măcar nu ne putem imagina că el de fapt există, din belșug. Este același pentru toți, zi de zi, nimeni n-a tras vreun băț mai lung la loteria celor 24 de ore.

Cea mai mare parte a vieții mele și eu am fost prinsă în aceeași capcană. Că nu am timp de nimic din ce vreau să fac și făcusem chiar o pasiune în a mă plânge de asta. De ceva timp, nu o mai fac. Nu, pentru că am conștientizat că atâta vreme cât nu îmi organizez timpul eficient după ce și cât am eu nevoie, nu voi avea niciodată timp pentru nimic din ce mi-am propus să fac. Unul dintre lucrurile vitale pentru sănătatea mea emoțională și fizică îl reprezintă acea bucățică din cele 24 ore disponibile tuturor, în care  să fac fix ce-mi place. Fix ce îmi aduce împlinire, relaxare sau încărcarea bateriilor. Iar timpul, el, există. Poate să fie doar cinci minute cât te oprești din goana ta nebună și șă admiri albastrul cerului, cu tot gândul și sufletul, fără abaterea atenției de la el, sau poate fi câteva ore pe care ți le aloci doar pentru propria persoană. Diferența dintre cele două este doar de percepția timpului și cel mai important, de intensitatea momentului. De cât de intim sau plin de viață alegi să trăiești acel moment. Tu, cu tine, prin tine.

Eu am ales fotografia, scrisul, răsăriturile la mal de mare. Apusurile sau călătoriile. Cititul. Petrecut de timp în natură. Mult sau puțin, nu contează, alegerile mele îmi dau echilibrul și forța zilnică. Nu mă abat de la ele și toate astea mă fac fericită. Cea mai frumoasă parte este că acțiunile mele inspiră. Inspiră deopotrivă persoane dragi, dar și străine. Inspiră și determină și alți oameni să își facă timp doar pentru bucuriile și satisfacții personale, indiferent care sunt acestea, creîndu-și astfel amintiri prețioase. Cu ele vom rămâne pentru totdeauna.

Primesc mesaje, apreceri scrise sau vorbite. Pentru mine sunt nestemate prețioase, au ajuns exact unde trebuie, nu pentru că aș fi eu cel mai ascuțit creion din penar, ci pentru că vin de la oameni pe care îi respect și îi apreciez pentru cum aleg să își trăiască viața.

„Mulțumesc că aduci marea și răsăritul la mine în fiecare zi. E un dar nesperat care mă umple de pace și de o fericire incomensurabilă.” – R.I.T.

„Mulțumesc pentru fiecare poză din toți anii ăștia. Îmi alină nesfârșitul dor de mare.”- P.M.

„Aș recunoaște fotografiile tale oriunde.” – T.

„Tu ar cam trebui să scrii o carte. Ți-am mai zis.”- A.B.

„Tu ești queen of the word. Nu, queen of the words.” – L.V.

„Tu asculți, nu auzi. Nu crezi că le știi pe toate, nu crezi că o critică este neapărat un atac, iar asta denotă putere și încredere în sine. Lucru ce lipsește „femeilor de modă nouă”. Te apuci odată de cartea aia?” – A.C.

Am primit de curând o invitație la un post de televiziune locală să vorbesc despre asta. Despre mine, răsăriturile mele și pasiunea pentru fotografie. Am făcut-o cu mult drag, pentru că despre ceea ce iubesc să fac, aș vorbi cu entuziasm la nesfârșit. Pentru că mă definește și pentru că astfel determin și pe alții să facă ceva similar. Pentru că  viața ar fi seacă și anostă dacă nu ne-am da cât mai des prilej de bucurie. Și nu, nu vorbesc din cărți sau teorie, ci din propria viață.

Las mai jos link unde găsiți discuția avută pe subiect, dar și ultimele mele fotografii de la răsăriturile din această toamnă.

https://fb.watch/8-KEUp2zSh/

 

foto: arhiva personală

Fabiola Ion

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

2 thoughts on “Există întotdeauna timp pentru ceea ce-ți place

Lasă un răspuns