Spiritualitate

Nu știu de ce, da’ dimineața e momentul perfect pentru spiritualitate. Să se manifeste la capacitatea ei maximă, să creeze aură stelară, zen, chef de muncă, soare pe cer, verde la semafor continuu.

Mbun. N-am menționat că la mine-n casă mezina e posesoarea absolută a Sfintei Spiritualități, da’ ce zic eu, e întruchiparea ei. E regina reginelor. E alpha și omega spiritualității, nu știi niciodată cum o pocnește în moalele capului, de ne năucește pe noi, ăștilalții din casă, mai sărăcuți în domeniu.

Azi dimi, după ce a făcut ochi (ăia ai ei de înger diabolic, atunci când vrea mușchiu’ ei), se uita cu viu interes la mine. Eu mă fâțâiam puțin (mai mult) prin fața oglinzii. Am auzit eu, din surse sigure, că această activitate deosebit de inteligentă crește moralul și dezvoltă fengshui-ul personal, mai ales într-o zi gri-șobolan-cenușie, cum debutase cea în curs.

Ceva din privirea sau spiritualitatea ei s-a transmis instant la mine. Am scos pescărușu pe gură, înainte de-al educa nițel:

Vaiiii, da’ cââât de frumooooasă sunt azzzzi… 

M-a privit cu superioritate, dar amuzată, apoi mi-a dat decisiva:

Normal că ești, doar semeni cu mine.

V-am zis io că e șefa șefelor spirituale? V-am zis.

Like ș-amin.

Citiți și Haștag ciorbă.

 

foto: pixabay.com

 

 

 

 

Fabiola Ion
Ultimele postari ale lui Fabiola Ion (vezi toate)

by

Îmi place să râd. Mult, sincer şi cu oameni cu drag de viaţă. Am şi plâns, dar rimelul curs pe obraji nu se asorta cu sufletul meu. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le potrivesc zâmbetului, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind astfel puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine. Astfel, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă. Prin ele, am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

2 thoughts on “Spiritualitate

Lasă un răspuns